Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е дала  на Европапир България

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е дала  на Европапир България
Коментари Харесай

Един от най-големите търговци на хартия в Европа придобива българска компания за рекламни материали

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е дала  на  " Европапир България " ЕООД да придобие едноличен надзор върху " Микро Асу " ООД, излиза наяве от уеб страницата на регулатора. 

Капиталът на купувача е напълно притежаван от " Ойропапир Си И И " ГмбХ, което от своя страна се намира под едноличния надзор на " Ойропапир Интернационал ", а то на собствен ред е под контрола на " Хайнцел Холдинг " ГмбХ.

Дружествата, принадлежащи към " Хайнцел/Ойропапир Груп ", оферират самостоятелно създадени решения от хартиени и опаковъчни материали, обединени в няколко съществени категории: дизайнерски и специфични хартии, хартии за щемпел и за писане, опаковъчни и офис материали, материали за цифров щемпел и за образна връзка, мастила и консумативи, както и хигиенични артикули. Конкретно  " Европапир България " ЕООД прави търговия с хартия и други материали, употребявани за щемпел, за производството на опаковки и за реклама.
 Mondi, която създава хартия в България, подписва договорка за €775 милиона, с цел да напусне Русия
Международен производител на хартия с произвеждане у нас подписва договорка за €775 милиона, с цел да напусне Русия

Компанията продава последната си фабрика в страната

" Микро Асу " ООД се намира под взаимния надзор на Антон Георгиев и Христо Тепавичаров, които дружно имат общо към 76% от дяловете в придобиваното дружество. Дружеството е одобрен снабдител на решения за външна реклама в България и се концентрира върху продажбата на ВИСКОМ материали, създадени от разнообразни интернационалните производители. Освен в страната, " Микро Асу " е дистрибутор на съответните артикули и на територията на Сърбия и Северна Македония.

Съгласно уведомлението, посредством плануваната договорка " Европапир България " ЕООД има намерение да затвърди позицията си на българския пазар за търговия с ВИСКОМ материали и консумативи, като обогати портфолиото си и усили пазарното си наличие. Придобиващото дружество цели да доставя доставчиците на услуги за външна реклама с повече типове и разнородни материали за щемпел на образна връзка (ВИСКОМ) артикули и решения.
 Дългове за милиони: ЧСИ разпродава имуществото на завода за хартия в Белово
Най-старата хартиена фабрика в България затъна в задължения и банкрутира

Дългове за милиони, запор и синдик
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР